Osynlig tandställning – En diskret och smidig lösning för rakare tänder

17 november 2023
Renate Degerth

editorial

En rak och vacker tandrad är något många strävar efter. Men för vissa kan det kännas svårt eller jobbigt att bära en traditionell tandställning. Därför har det utvecklats en alternativ lösning – en osynlig tandställning, som ger dig möjlighet att rätta till din tandställning på ett diskret sätt.

Hur fungerar en osynlig tandställning?

En osynlig tandställning, även kallad en aligner, är en skräddarsydd tandkontakt, tillverkad av genomskinlig plast. Tandställningen är gjord för att passa perfekt över dina tänder och fungerar genom att gradvis flytta tänderna i önskad riktning. Till skillnad från en traditionell tandställning består en osynlig tandställning av flera utbytbara aligners, som byts ut med jämna mellanrum för att gradvis justera tandställningen. Den stora fördelen med en osynlig tandställning är att den är väldigt diskret. Alignern är genomskinlig och anpassar sig perfekt till dina tänder, vilket gör den nästintill osynlig när den sitter på plats. Det betyder att du kan rätta till din tandställning utan att behöva känna dig självmedveten eller obekväm.

Fördelar med en osynlig tandställning

Det finns flera fördelar med att välja en osynlig tandställning för att rätta till din tandställning:

  • Diskretion: En osynlig tandställning är, som namnet antyder, osynlig när den är på plats. Det gör att du kan fortsätta ditt vardagliga liv utan att behöva vara självmedveten över ditt leende eller vara orolig för hur du ser ut.
  • Komfort: En osynlig tandställning är gjord av mjuk och bekväm plast, vilket gör att den är skonsam mot dina tänder och tandkött. Du slipper de smärtsamma trådar och metallklammor som ofta förknippas med traditionella tandställningar.
  • Avtagbarhet: En osynlig tandställning kan tas av när du äter eller borstar tänderna. Det underlättar att hålla tandställningen ren och fräsch och du kan behålla en god munhygien under hela behandlingen.
  • Effektivitet: En osynlig tandställning kan, precis som en traditionell tandställning, korrigera olika typer av tandfel som snett stående tänder, trångställningar och över- eller underbett. Behandlingstiden kan variera beroende på vilka tänder som behöver rättas till, men resultatet blir oftast lika bra som med en traditionell tandställning.

osynlig tandställning

Hitta en pålitlig och erfaren tandläkare

För att få den bästa möjliga behandlingen med en osynlig tandställning är det viktigt att hitta en pålitlig och erfaren tandläkare eller ortodontist. På https://allaboutsmiles.se/tandstallning/ hittar du kunniga tandläkare med gedigen erfarenhet inom tandreglering. De kan hjälpa dig att bedöma om en osynlig tandställning är lämplig för just ditt fall och skräddarsy en behandling som passar dina behov och önskemål. Så om du drömmer om en rakare tandrad utan att kompromissa med din livskvalitet, kan en osynlig tandställning vara lösningen för dig. Kontakta All About Smiles för att få mer information och boka en konsultation. Du är bara några steg ifrån ett vackrare leende!

Fler nyheter