Invisalign i Stockholm – raka tänder på ett diskret sätt

17 augusti 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

Att ha sneda tänder och/eller bettproblem kan påverka självkänslan hos många människor. Traditionella tandställningar har varit lösningen för många, men många drar sig från att använda dem på grund av den synliga metallramen som kan påverka utseendet. Nu finns det emellertid en innovativ tandregleringsteknik som är osynlig och diskret och som ger dig möjligheten att korrigera ditt bett utan att behöva offra din estetik – Invisalign. Läs vidare för att ta reda på allt du behöver veta om Invisalign i Stockholm.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en tandregleringsteknik som använder sig av individuellt anpassade, genomskinliga skenor gjorda av ett bekvämt och mjukt material. Skenorna är speciellt utformade för dina tänder för att gradvis justera dem till den idealiska positionen. Invisalign-behandlingen är baserad på den senaste datoriserade tekniken som möjliggör för tandläkaren att planera ditt behandlingsförlopp genom att visa dig hur dina tänder kommer att se ut efter varje steg under behandlingens gång.

invisalign stockholm

Hur fungerar Invisalign?

Innan behandlingen påbörjas skannar din tandläkare dina tänder och skapar sedan en 3D-modell av dem med hjälp av datorteknik. Därefter planerar din tandläkare behandlingsförloppet och skapar en uppsättning individuellt anpassade skenor. Under behandlingen byter du ut skenorna varannan vecka för att de nya ska driva dina tänder till önskad position. Varje skena är tillverkad för att gradvis flytta dina tänder till rätt position.

Vad är fördelarna med Invisalign jämfört med traditionella tandställningar?

Invisalign har många fördelar jämfört med traditionella tandställningar. Här är några av de viktigaste:

    • Synlighet – Invisalign-skenorna är genomskinliga och därför osynliga.
    • Bevarar din estetik – Invisalign påverkar inte ditt utseende och du kan fortsätta le och skratta precis som vanligt.
    • Flexibilitet – Invisalign kan tas ut när du äter, vilket ger dig möjlighet att njuta av din favoritmat utan begränsningar.
    • Bekvämlighet – Invisalign-skenorna är tillverkade av ett mjukt material som gör dem bekväma att bära, och du slipper den obehagliga känslan av metallställningar.

Var kan jag få Invisalign i Stockholm?

Du kan få Invisalign-behandling i Stockholm hos specialiserade tandläkare. Innan du bestämmer dig för en klinik, se till att du gör din forskning och väljer en pålitlig och erfaren praktik. På så sätt kan du vara säker på att du får den bästa möjliga behandlingen med de bästa resultaten.

Fler nyheter