Hjärtstartare – En livsviktig investering för alla

14 november 2023
Renate Degerth

editorial

Plötsligt hjärtstopp drabbar tusentals människor varje år och kan ske när som helst, var som helst. En hjärtstartare kan öka chansen för överlevnad avsevärt och borde vara en självklarhet i varje hem, arbetsplats och offentlig miljö. I denna artikel går vi igenom varför en hjärtstartare är så viktig, hur den fungerar och hur du som privatperson kan köpa en via heartsave.se.

Varför en hjärtstartare är så viktig

Ett plötsligt hjärtstopp inträffar när hjärtats elektriska system helt plötsligt inte fungerar som det ska, vilket leder till en oregelbunden eller helt upphörd hjärtrytm. Om detta inte korrigeras inom några minuter kan det leda till dödsfall. Att agera snabbt och korrekt är således avgörande för att rädda liv. En hjärtstartare, även kallad automatiserad extern defibrillator (AED), ökar överlevnadschansen vid ett plötsligt hjärtstopp betydligt. Enligt forskning kan överlevnadschansen öka från omkring 10 procent till så mycket som 70 procent om en hjärtstartare används inom de första minuterna av hjärtstoppet. Detta är anledningen till att hjärtstartare alltmer börjar dyka upp i offentliga miljöer och på arbetsplatser, men även i privata hem.

Hur fungerar en hjärtstartare?

image

Varför du som privatperson borde investera i en hjärtstartare

Du kanske tänker att det räcker med att ha hjärtstartare på arbetsplatser och offentliga platser, men sanningen är att ju fler hjärtstartare som finns, desto större chans är det att rädda liv. Även om t.ex. du och din familj är friska och inte har några kända hjärtproblem, kan det finnas osynliga riskfaktorer och händelser som resulterar i plötsligt hjärtstopp. Att vara förberedd för en sådan situation kan alltså vara avgörande för en familjemedlems överlevnad. Att ha en hjärtstartare i hemmet kan även vara en trygghet för grannar och vänner som kommer på besök. Dessutom kan det faktum att du har investerat i en hjärtstartare inspirera andra att göra detsamma, vilket i sin tur bidrar till att fler liv kan räddas.

HeartSave – en professionell leverantör av hjärtstartare för privatpersoner

Om du har bestämt dig för att investera i en hjärtstartare för ditt hem, rekommenderar vi att du besöker heartsave.se. De erbjuder flera olika modeller av hjärtstartare, både för hemmabruk och för företag. Där finner du hjärtstartare från välkända tillverkare och produkter med hög kvalitet och användarvänlighet. HeartSave erbjuder även tillbehör som elektroder, batterier samt väggar och skåp för att säkert och synligt förvara hjärtstartaren. På deras webbplats finner du även råd och vägledning för att välja rätt hjärtstartare för dina behov samt information om underhåll och service. Besök https://heartsave.se/sv/ för mer information och för att köpa din egen hjärtstartare idag.

Fler nyheter